Eelmisel nädalal rääkis kokk ja restoranipidaja Joel Ostrat Ärigeeniusele, et raskete majandusolude tõttu restorane juba suletakse ning nende edasine saatus sõltub kevadest. Uulitsa restoranide üks omanikke Artur Parm ütles, et ka tema on sellist trendi märganud ning praegu on palju restorane müügiks.
Ka teiste söögikohtade pidajad ei vaielnud Ostratile vastu ja nentisid, et väiksemaid sulgemisi on pidevalt olnud. Parm märkis veel, et kuigi ta teistega nii palju kursis ei ole, siis arvaks ta, et need, kes ei ole toitude ja tooraine kvaliteedis lati alt läbi jooksnud elavad praegu ära.
Tema sõnul on praegu toitlustuses probleeme palju: kõrged toorainete, teenuste ja kommunaalkulude hinnad, samuti kasvavad tööjõukulud. Ta tõi välja, et toitlustuses on kriis kestnud mitu aastat ning ilma riigi toeta on sellest raske taastuda. Samuti käivad kliendid vähem, kui üldse väljas söömas, sest ka neil endal kulutused palju suurenenud.
See lugu on PRO tellijatele.
Logi sisse või vormista tellimus:
- Piiramatu ligipääs DigiPRO, E-kaubanduse, RMP, Rikka Geeniuse ja Ärigeeniuse artiklitele.
- Ligipääs veel seitsme Geeniuse portaali kõikidele artiklitele.
- Ajakirjade Autoleht, Autoleht Ekstra ja Digi artiklite lugemisõigus veebis.
- Soodushinnaga sissepääs Geeniuse üritustele.
- Soovi korral ajakiri Digi paberil.
Tellija andmed
Soovid maksta arvega, teha hulgitellimuse või otsid teistsugust tellimust? Kõik tellimisvõimalused leiad siit.